top of page

VAIRĀK ZINĀT, LABĀK DZĪVOT! NĀC, UZZINI UN DARI!


Latvijas diabēta federācija uzsāk projektu* "Vairāk zināt, labāk dzīvot! Nāc, uzzini un dari!"

Projekta mērķis ir organizācijas darbības nodrošināšana un kapacitātes paaugstināšana, īstenojot aktivitātes, kas personām ar cukura diabētu dotu vajadzīgas un jaunas zināšanas kā labāk sadzīvot ar cukura diabētu, justies labi un veicinās rīdzinieku ar diabētu sociālo integrāciju sabiedrībā un mazinās rīdzinieku ar diabētu depresiju un sociālo atstumtību, veicinās jaunu biedru iesaistīšanos organizācijas pasākumos, palielinās organizācijas atpazīstamību, nodrošinās turpmāku biedrības izaugsmi.

Projekta laikā plānots īstenot:

  • Biedrības dalībnieku sapulce - Biedru sapulce attālināti, kuras laikā pārrunās biedrības aktivitātes 2023. gada otrā pusgadā, informēs par projektu, projekta īstenošanas paredzamām aktivitātēm, plānoto aktivitāšu īstenošanas laiku. Aicinās iesaistīties projekta aktivitātēs un apzinās dalībniekus.

  • Interaktīvs seminārs personām ar diabētu „Lai diabēts nav šķērslis aktīvam dzīvesveidam” - Semināra ietvaros paredzētas 2 lekcijas un diskusija/pieredzes apmaiņa :

1) “Jaunas iespējas diabēta aprūpē“, lai informētu par pēdējos gados pieejamām jaunām iespējām diabēta kontrolē.

2)“Kā saglabāt emocionālu labsajūtu un psiholoģisku noturību“, lai labāk apzinātu, kā saglabāt savu emocionālo labsajūtu, turpinātu darboties aktīvi un dzīvot pilnvērtīgi arī šajā sarežģītajā laikā.

  • Informācijas un publicitātes pasākumi

  • Veselīga uztura meistarklase “Gardas maltītes noslēpums“ - Klātienes pasākums 2 grupās, kura laikā dalībnieki pārrunās veselīga, personām ar diabētu piemērota uztura principus, gatavos 2 receptes (puķukāpostu pica un kārtainais mandeļu miltu, krēmsiera deserts ar saldinātāju). Gatavā produktu degustācija. āti produkti

  • T-kreklu Kopā mēs varam vairāk izgatavošana

NĀC, UZZINI, DARI un paaugstini prasmes diabēta pašaprūpē, stiprinot pašapziņu, iesaisties pilsoniskās sabiedrības un biedrības aktivitātēs.

Projekta īstenošanas laiks 15/06/2023 - 31/12/2023.

Seko līdzi aktualitātēm biedrības sociālos tīklos vai mājas lapā, lai pieteiktos aktivitātēm.

Informatīvs raksts tapis “Vairāk zināt, labāk dzīvot! Nāc, uzzini un dari!" projekta ietvarā. Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.


bottom of page