top of page

Iznācis žurnāls „Saule” Nr. 81.

Ir iznācis šī gada pirmais žurnāla „Saule” numuriņš.


Žurnālā uzzināsi par Latvijas Diabēta federācijas pasākumiem pagājušā gada nogalē un iepazīsies ar aktualitātēm Latvijas Bērnu un jauniešu diabēta biedrībā, Rīgas un Ludzas Diabēta biedrībās. Skatīties jaunākos žurnālus


žurnāls saule

Vienā no pirmajiem žurnāla rakstiem sadaļā „Speciālista padoms” skaidroti paaugstināta rīta glikozes rādījumu cēloņi un ko darīt, lai no rīta mostos ar vēlamu glikozes līmeni asinīs. Bet nākošās lappusēs par uzzināsi, kas kopīgs sirdij un nierēm. Ne vienam vien būs noderīga informācija par iespējām veikt valsts apmaksātus elpošanas izmeklējumus miegā - izmeklējumus, kas palīdz atklāt miega traucējumu cēloņus.


Turpmākās žurnāla lappusēs katrs varēs atrast sev ko noderīgu vai nu par vairogdziedzera darbības traucējumiem, vai par nemierīgo kāju sindromu. Savukārt „glikozes sensoru” (nepārtrauktas glikozes uzraudzības sistēma) lietotājiem vērts izlasīt, kā novērtējami sensora rādītājs – laiks mērķa intervālā.

Ir pienācis laiks kliedēt uzskatu, ka visas analīzes laboratorijā nododamas tikai tukšā dūšā! Tas vienmēr rada papildus stresu, ja diabētu ārstē ar zālēm vai insulīnu. Izlasi un uzzini vai un kādi laboratoriskie izmeklējumi nododami no rīta tukšā dūšā !


Šo un vēl citu informāciju, ieteikumus un viedokļus izlasīsi žurnālā Saule! Tagad vajadzīgo rakstu var izdrukāt, lai pārlasītu vēlāk.


Lasi pats un padalies ar draugiem!

bottom of page