Cukīni, ko itāļi sauc par itāļu kabaci, bet mēdz dēvēt arī par vasaras ķirbi, pēc sastāva ir ļoti tuvs kabacim. Šis dārzenis ir labi sagremojams. Tiem, kas skaita kalorijas, cukīni ir īsts atradums , jo 100 g satur tikai 16 kcal un 1 g šķiedrvielu, tā miza ir plāna un maiga, tāpēc to nav vajadzības mizot. Cukīni var ēst pat svaigus, pievienojot svaigu dārzeņu un zaļiem lapu salātiem, tos var sagriezt salmiņos un kopā ar mērcīti ēst svaigus. Cukīni garša ir maiga un izsmalcināta. To var arī grilēt un izmantot pamatēdienam. Tā termiskai apstrādei nepieciešamas vien 5 minūtes.
Cukīni ir bagāts kālija, šķiedrvielu, fosfora un kalcija avots, tas satur A, C un B grupas vitamīnus un folijskābi.
Ja vēl neesi pamēģinājis cukīni, noteikti to izmēģini šajā sezonā! Tici, tas ir tavas uzmanības vērts! Šoreiz piedāvājam pagatavot cukīni kukurūzas pankūkas. Tad nu gatavojiet katlus un pannas, jo šo gardo cukīni recepti vēlēsieties izmēģināt arī Jūs! Šī ir diabēta pacientam draudzīga recepte, kas pilna svaigu vasaras garšu.
Sagatavošanas laiks: 20 minūtes
Cepšanas laiks: 10 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Porcijas: 4 (12 pankūkas)
SASTĀVDAĻAS
2 vidēji cukīni* – sarīvēti
1 bundžiņa konservētā kukurūza
4 lielas olas – sakultas
1/2 tējkarotes žāvētu vai svaigu zaļumu pēc izvēles
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera vai neliela daiviņa svaiga ķiploka – sarīvēts
1/4 tējkarotes sāls
1/4 tējkarotes melno piparu
1/2 krūze mocarellas siera ar samazinātu tauku saturu – sasmalcināts
3/4 krūze kviešu miltu
3 ēdamkarotes rapšu eļļas – katru karoti pirms cepšanas lej uz pannas atsevišķi
PAGATAVOŠANA
Lielā bļodā pievienojiet cukīni, kukurūzu, olas, zaļumus, ķiploku, sāli un piparus – samaisiet.
Pēc tam pievienojiet sieru un miltus – samaisiet.
Uz pannas uzlej 1 ēdamkaroti eļļas. Uzkarsē pannu uz vidējas temperatūras.
Uz pannas lej nelielu kausiņu ar mīklu un cep apmēram 2 minūtes katru pusi, līdz tā ir zeltaini brūna. Atkārtojiet, līdz tiek izmantota visa mīkla.
Lai labi garšo!
*Receptē var izmantot arī cukīni radinieku kabaci – pirms rīvēšanas to nomizojiet un nedaudz pagariniet cepšanas laiku.
Commentaires