Kāpēc gan diabēta pacientam būtu jāaprobežojas ar vienveidīgu un garlaicīgu uzturu tikai baiļu vai šaubu dēļ. Ir tiešām daudz gardu recepšu, kas ļauj ikvienam, arī diabēta pacientam, tikt pie neaizmirstama garšas baudījuma, turklāt saglabājot nepieciešamo uzturvielu daudzumu. Pats labākais – šī recepte pārsteigs arī tavus draugus un ģimeni pat tad, ja viņi nav diabēta pacienti! Neierobežo sevi – izmēģini gastronomiskās izvirtības arī savā virtuvē!
Citrona vista grieķu gaumē
Sastāvdaļas:
4 vistu krūtiņas bez kauliem un ādas
2 ēdamkarotes citronu sulas
2 tējkarotes extra virgin olīveļļas
1 tējkarote rīvēta citrona miziņa
1 tējkarote kaltēta oregano
1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
1/4 tējkarote sāls
1/8 tējkarote melnie pipari
Eļļas aerosols
1 citrons, sagriezts daiviņās (pēc izvēles)
Jaunās spinātu lapiņas (pēc izvēles)
Pagatavošana
Ievietojiet vistas lielā atkārtoti noslēdzamā pārtikas uzglabāšanas maisiņā. Pievienojiet citronu sulu, olīveļļu, citrona miziņu, oregano, ķiploku, sāli un piparus. Aizveriet maisiņu. Sakratiet, lai vistiņa pārklātos ar sastāvdaļām. Lieciet ledusskapī vismaz uz 30 minūtes (vai līdz pat 8 stundām), lai vistiņa iemarinētos.
Ar eļļas aerosolu pārklājiet lielu pannu; ļaujiet tai uzsilt uz vidējas liesmas. Izņemiet vistiņu no maisiņa un notecējušo marinādi varat liet ārā. Vistiņu liekat uz pannas un gatavojat aptuveni 3 minūtes. Apgrieziet to. Nedaudz samaziniet liesmu. Gatavojiet to vēl 7 minūtes vai līdz brīdim, kad vidus vairs nav rozā.
Noņemiet no karstuma. Pasniedziet to ar citrona daiviņām un spinātu lapām, ja vēlaties.
Daudzums: 4 porcijas Porcijas izmērs: 1 vistas krūtiņa Vienas porcijas uzturvērtība: 132 kalorijas ogļhidrāti: 3 g, proteīns: 27 g, tauki: 2 g, piesātinātie tauki: 1 g, holesterīns: 66 mg, nātrija: 74 mg, šķiedrvielas: 1 g |
Комментарии