Klājam baltu galdautu un ceļam galdā vietējo produkciju - gan to, kas jau izaugusi, gan to, kas savu uznācienu gaida saldētavā.
Sastāvdaļas:
200 g redīsu
200 g lapu jeb kalē kāpostu
1 avokado
4 ēdamkarotes diedzētu graudu
nedaudz bazilika lapiņu
1/2 citrona sula
1/2 apelsīna sula
4 ēdamkarotes olīveļļas
melnie pipari
Sagrieztus lapu kāpostus bez cietajiem kātiem, ripiņās sagrieztus redīsus, šķēlītēs sagrieztu avokado sajauc, liek salātu traukā, uzber diedzētus graudus, pārkaisa sāli un piparus, pārlaista eļļu un abas sulas, virsu papildina ar bazilika lapiņām.
Omletē iecepti sparģeļi, kuriem aptinies kūpināts šķiņķis. Gardi, veselīgi un sātīgi!
Sastāvdaļas:
16 lieli zaļie sparģeļi
3 lielas olas
100 g miltu
1/2 glāzes piena
sāls, pipari
2-3 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu (pētersīļi, dilles, raudene)
16 kūpināta šķiņķa šķēlītes
nedaudz eļļas
Sparģeļiem nogriež cietos galus, 2–3 minūtes vāra sālsūdenī, nosusina.
Olas sakuļ ar miltiem un pienu, pievieno pusglāzi ūdens, sāli, piparus, iemaisa zaļumus.
Katru sparģeli aptin ar šķiņķa šķēlīti, liek ar eļļu ietaukotā veidnē, pārlej sagatavoto mīklu.
Veidni liek sakarsētā krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 20 minūtes, līdz sacepums kļūst zeltains un ir skaisti uzpūties.
Svētku torte bez cukura
Pamatne – smilšu mīkla no apgrauzdētām saulespuķu sēklām un Sukrin Gold sīrupa
Kūkas sastāvdaļas:
- 800 g zemeņu
- 50 g želatīna
- 200 g olbaltumvielu jogurta “Baltais”
- 400 g krēmsiera “Baltais”
- 20-40 g saldinātājs pēc garšas
Sarkanais slānis.
Katram slānim ņemiet 400 g zemeņu un 15 g želatīna (uzbriedināt un karstā peldē izkausēt) + var pievienot saldinātāju pēc savām garšas vēlmēm (Saldinatājs Sukrin Icing pūdercukurs 20g)
Baltais slānis.
Uzkarsējiet krēmsieru un jogurtu, pievienojiet 20 g želatīna (uzbriedināt, karstā peldē izkausēt).
Katru slāni jātur ledusskapī vismaz 1 stundu.
Lai skaisti un veselīgi svētki katrā mājā!